Пунтамари от агент Сашо за Пеевски

Не се наложи дълго да чакаме. Даже изобщо. В събота заложихме на това, кой агент от ДС първи ще се обади ни в клин, ни в ръкав, споменавайки Пеевски. С уточнението, че на който доносник на бившата ДС са му платили най-скоро – той ще е. И още в понеделник агент Сашо извиси глас. Прав беше Елин Пелин: Лудото само се обажда.е

Едни пътници вървели край една река, дето няколко моми белели платно.

Един от пътниците рекъл шеговито на другарите си:

– Кой от вас може да познае коя мома е луда?

– Ха-ха-ха – изсмяла се високо една от момите, – ако те тресна с бухалката по главата, ще ти кажа коя мома е луда! Що си не вървиш по пътя!

– Ето – казал пътникът на другаря си, – ти за лудото не питай, то само се обажда.

Този разказ на Елин Пелин не се нуждае от друг съвременен прочит и няма да последва съдбата на превода на „Под игото“. Нищичко не се е променило. Доказва го един шашав персонаж като агент Сашо – Илиян Василев, наджапал до колене в реката. Седи и размахва бухалката ловко, с лекотата, с която е сътворил току-що поредния донос. Бялата риза на момата агент (събирателен образ на слугите на БГ Мадоф) обаче е лекьосана. По нея личат петна от плескавици и белградски ущипци. А от джобовете на момата прозират пари. Не са малко, явно, ако се съди по дължината на поста, който още топъл-топъл, едвам свален от скарата, вече се сервира в кръчмата „Фрогнюз“ на другия дебелоок агент от ДС – Академик. Да, лудото само се обажда. Някои експерти твърдят, че лудите се привличат, но едва ли това е причината двамата агенти от ДС да са като дупе и гащи. Не е трудно да се забележат едни характерни мустаци, които надничат зад тях.

Още нещо отбелязахме преди седмица – без значение дали „чукча писател“ Илиян Василев или „боеца“ Георги Георгиев наужким се упражняват по адрес на депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, има грешки, които издават, че някой друг им набира текстовете. Някой, скаран с правописа. Някой, за който е съвсем нормално да използва думи като „арзследвяа“, „еднвременно“, „предовратят“, „самоазправят“. Някоя Пунта Мара, която даже се е подписала, след като е объркала депутата Пеевски с олигарх.

Олигарси, немила и недрага Пунта Маро, са хора като Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев и като господаря ти Цветан Василев. Който ти поръчва да му пишеш „пунтамарите“, с които прочие не би трябвало да се гордееш, защото представляват несвързан поток от думи и мисли, лишени от съдържание. Диагнозата е медицинска, Пунта Маро, права си! А пиеш ли си хапчетата?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене