Учителят по английски език Исмет Киков пътува всеки ден до с.Краище и преподава безплатно на деца в неравностойно положение

Идеята за достъпно образование за децата в неравностойно положение, които живеят в малките населени места, е на петима учители от учебен център в град Гоце Делчев, съобщава БНР.

От началото на тази година учебният център предлага безплатни уроци за деца сираци в селата на община Белица и Гоце Делчев.

 

Исмет Киков е учител по английски език и част от екипа на учебния център. Той пътува всеки ден от Гоце Делчев до село Краище, където провежда уроците с ученици от втори до дванайсти клас.

„…вземането на такова решение не е плод на задълбочено мислене, трябва сърце за това, трябва да сме съпричастни, всички ученици трябва да получат шанс за добро образование“, казва Исмет и искрено се надява, че с тази инициатива преподавателите от учебния център са полезни за хората в региона.

Петима млади будители, учители в учебен център в Гоце Делечев, подават ръка на децата в неравностойно положение, които живеят малките населени места. Една мисия, чиято цел е достъпно образование за всяко дете.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене