Кмета на Сатовча Арбен Мименов инициира протестна подписка срещу АПИ

Кмета на Сатовча Арбен Мименов  инициира протестна подписка срещу АПИ, иска се скоростен ремонт на разбития път Годешево, Туховище,  Слащен, Вълкосел, Боголин, Абланица, Дъбница

Стотици  жители от трите общини Сатовча, Гърмен и Хаджидимово масово се подписват в инициирана от кмета на община Сатовча подписка, с която  хората  настояват за извършване на спешни ремонти от АПИ на разбития  път, който минава през населените места на три общини и стотици жители трошат ежедневно колите си по него от години.

На хората в общините Сатовча, Гърмен и Хаджидимово им омръзна вече да чакат Агенция „Пътна инфраструктура” да ремонтира третокласния републикански път Годешево, Туховище, Вълкосел-Боголин, Абланица, Дъбница. Те настояват час по-скоро този кошмар да приключи и да пътуват по път като за бели хора а не за аборигени.

Шосето, което е с дължина около 15 километра, от години е в супер окаяно състояние. За капак на всичко, на 24 юни миналата година воден порой отнесе част от пътната отсечка и направи пътя дупка до дупка, като швейцарско сирене.

Въпреки обещанието от АПИ „забравили” да ремонтират 15-километровата пътна отсечка, която минава през трите общини и се ползва ежедневно както от населението, така и от фирмите, които на територията им имат цехове и различен бизнес.

„Подех инициатива за събиране на протестна подписка, вече сме събрали хиляди подписи от жители на десетки населени места, най-засегнати са хората в селата Боголин, Вълкосел, Слащен, Годешево , Туховище и Абланица. Крайно време е пътната агенция да обърне внимание на проблема, тъй като лошото състояние на пътя е предпоставка за тежки пътни инциденти и за съсипване на превозните средства. Продължаваме да събираме подписи, ще внесем подписката в АПИ и в МРРБ”, коментира кметът на община Сатовча – Арбен Мименов.

Той уточни, че често се налага общинска техника да чисти стратегическата пътна отсечка от натрупаните земни маси, камъни, дървета, кал и наноси при силните порои, въпреки че това е задължение на АПИ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене