Мария Атанасова: Хората, когато са пияни си мислят, че могат да имат всяка жена

LicaOtIugozapada

Мария Атанасова е родена в Благоевград. Завършила е 7-мо СОУ „Кузман Шапкарев“ с профил “География на туризма”. В момента е студентка в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Специалност: Екология и опазване на околната среда. Работи като танцьорка в нощните клубове из Югозапада.
Maria-3

От кога се занимаваш с танци?
– С танци се занимавам от 3 години. Това не ми беше детската мечта,но след един клип който гледах на една танцьорка си казах, че искам да бъда като нея. След това се поинтересувах къде има частни уроци, посещавах ги известно време. Не исках някакъв определен стил на танцуване, а free dance.

А как започна да танцуващ по клубовете?
– Всичко започна, чрез един мой познат,който имаше дискотека на морето. Той ме покани да танцувам там, и приех. Запознах се с други собственици на дискотеки и така след летния сезон започнах да пътувам по градовете и да ходя по участия.

Maria-2

А как започна да танцуващ по клубовете?
– Всичко започна, чрез един мой познат,който имаше дискотека на морето. Той ме покани да танцувам там, и приех. Запознах се с други собственици на дискотеки и така след летния сезон започнах да пътувам по градовете и да ходя по участия.

Как родителите ти приемат тази работа?
– В началото ме беше страх да им кажа с какво се занимавам, но реших, че е по-добре да знаят отколкото да ги лъжа. Не ми беше лесно да им обясня,че няма нищо лошо в това да танцуваш по дискотеките. Но както всеки един родител и те се притесняват за мен. Казах първо на майка ми, след това и на баща ми. Обясних им, че танците ми харесват и това е нещото с което искам да се занимавам. Тогава баща ми, ми каза: „Ти си достатъчно голяма и можеш да прецениш кое е най-добре за теб. Ние те подкрепяме и ти имаме доверие.“

Трудно ли се съчетава дансинга и университета?
– Да много трудно се съчетават двете неща. Защото работата ми е предимно през нощта до 4 или 5 имало е и случай , в който съм оставяла и до по-късно. Лягаш си в 6 сутринта и след два часа трябва да станеш за да отидеш на лекции. След това цял ден по други задачи и нямаш време да си починеш. В началото ми беше много трудно, но се свиква с този режим и не ми прави голямо впечатление вече.

Защо се насочи към: “Екология и опазване на околната среда”?
– Екологията е много интересна наука. Аз обожавам природата. Много се възмущавам от хората, който си изхвърлят боклуците където им падне. Искам това да се промени, искам една чиста България. Знам, че това аз самата не мога да го променя и не зависи само от мен, а от всички нас. Нека бъдем малко по отговорни, защото природата не ни е виновна с нищо. Вместо да я запазим ние я разрушаваме, а имаме толкова много красиви места и забележителности.

Имаш ли гадже? Той как приема това, че стотици мъже те гледат докато танцуваш?
– Да имам си приятел, още преди да сме заедно той знаеше какво работя. Подкрепя ме и вижда, че това което правя ми доставя удоволствие.

Случвало ли ти се е някои клиенти да са по-нахални, да се е налагало да се намеси охраната?
– Имало е и такива случки. Хората, когато са пияни си мислят, че могат да имат всяка жена, най вече танцьорка. Имах преди време един случай в който господина беше много нахален и изяде един шамар от мене, съответно казах на охраната и те го изгониха. Много се дразня на хората,който си мислят, че танцьорките са леки жени и могат да си правят с тях каквото искат, но не е така.

Има поговорка „Музикант къща не храни“, а танцьор?
– Танците са моята страст и хоби. Танцувам за удоволствие и едновременно с това изкарвам пари, който са ми достатъчни да покривам разходите и нуждите си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене