ВИДЕО: Иновационният лагер в НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев се проведе по формат на „Джуниър Ачийвмънт“,

фдфс

Иновационният лагер в Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев се проведе по формат на „Джуниър Ачийвмънт“, като част от серия инициативи на организацията в рамките на Световната седмица по предприемачество.

За седма година Фондация „Джуниър Ачийвмънт“ България организацията-домакин на Световната седмица по предприемачество. За цялата страна са предвидени 130 тематични събития по този повод, две от които са в Гоце Делчев. Иновационният лагер който се проведе в НПГ „Д Талев“ е нов образователен подход на световната организация който мотивира младите хора да бъдат изобретателни и да поемат рискове в интерактивна среда и  да развива тяхната предприемаческа нагласа. На лагера в Гоце Делчев, 35 ученика от Петрич, Сандански, Разлог и града-домакин сформираха седем отбора от по пет души, които не се познава помежду си. В продължение на пет часа отборите разискваха бизнес предизвикателства и идеи които биха реализирали разполагайки единствено с интернет и бяха консултирани от специалисти-доброволци от Бизнес инкубатор Гоце Делчев. На края на състезанието, в рамките на три минути, отборите презентираха своите идеи пред компетентно жури.

Нестандартен метод за алтернативен начин за производство на ток, рециклиране на пластмасови отпадъци и оригинално хидро-мелиоративно съоръжение бяха част от интересните предложения на младите предприемачи. Най- много журито бе впечатлено от предложението на отбор номер 1, които презентираха идея как да се произвежда електрическа енергия като се ползва енергията която отдават танцуващите в дискотека. Ръководител на отбора бе абитуриентът от НПГ „Д. Талев“, Кезим Медев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене