Банда крадци върлува в Югозапада

Банда крадци върлува в Югозапада! Обикалят с автомобил и набелязват жертвите си

Бум на кражби по празниците беше регистриран в Сапарева баня, Бобошево и Рила. Крадци са разбили магазини в Бобошево и Рила и задигнали пари, цигари и лотарийни билети. Двете кражби са извършени в една и съща нощ, с едни и същи почерк.

В Бобошево крадците нахлули в магазин, собственост на Христо Христов, който е стопанин и на механа в градчето, след като счупили ключалката на входната врата. Действали бързо и задигнали лотарийни билети, няколко стека цигари и монети, оставени от оборота предния ден. Сутринта собственикът намерил вратата и отворена и позвънил на тел. 112. Магазинът се намира в  края на градчето и няма видеонаблюдение.

Все още не е ясна бройката на откраднатите билети и цигари. Криминалисти са взели отпечатъци, оставени от крадците. Предполага се, че са най-малко двама. Единият стои отвън и наблюдава обстановката, а другият тараши вътре в магазина.

От хранителен магазин в Рила пък са откраднати 320 кутии цигари. Почеркът на кражбата е идентичен с този в Бобошево. И тук е разбита ключалката на входната врата. Собственик на магазина в Рила е Костадин Михайлов.

Както “Струма” писа, преди няколко дни крадци счупиха стъклото на хранителен магазин в село Ресилово и откраднаха цигари. В Сапарева баня пък беше източена 40 литра нафта от резервоара на автобус, паркиран на ул. “Валявица”.

Предполага се, че банда крадци обикалят с автомобил района на бившата Дупнишка околия и набелязва магазини, които са отдалечени от центъра на дадено населено място, и извършват обир в тъмната част на денонощието.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене