Хаджидимовски ученици с награди от Националния конкурс „От Коледа до Васильовден“

Трима ученици от СУ „Никола Вапцаров“в град Хаджидимово  са отличени в Националния конкурс „От Коледа до Васильовден“, организиран от Националния дворец на културата.

Това са Георги Спахиев и Милка Воденичарова от 11. клас и петокласникът Красимир Димитров.

Имената им станаха ясни още на 12 декември миналата година на тържествена церемония в Националния дворец на децата – гр. София. Учениците не присъстваха на церемонията, защото трябваше да се явят на защита в друг национален конкурс във Велико Търново, както съобщихме по-рано миналата година.

През ваканцията обаче  бяха получени наградите и днес директорът на училището – г-жа Вангелия Петрелийска с удоволствие  връчи поредните призове  и на тримата талантливи ученици от школото й.

     С първа награда е отличен   Георги Спахиев , а с втора награда Милка Воденичарова, и двамата са работили в раздел Етнография – Слово (автентични разкази за живи и днес народни обичаи от Коледа до Васильовден).

Третият участник – петокласникът Красимир Димитров участва в раздел Литературно творчество с разказа си: „Коледно чудо”. Това е неговият първи дебют, който е увенчан с поощрение. И тримата ученици са консултирани от старши учител по български език и литература Заприна Глушкова.

     Хаджидимовските ученици са отличени сред стотици млади творци от цялата страна.

Националният конкурс „От Коледа до Васильовден“  е част от  Националния календар за извънучилищни дейности на МОН и се провежда всяка година в навечерието на коледните и новогодишните празници. Той има за цел да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на децата към богатото наследство на народното и приложно изкуство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене