Повече книги се четат през лятото в Гоце Делчев

5555

В библиотеката към Народно читалище „Просвета“ гр. Гоце Делчев кипи работна атмосфера. В летните месеци желаещите да вземат книга се увеличават. На ден около 60 деца посещават детския отдел. Възрастните са по-малко, но те обичат да се презапасяват с книги за ваканцията.

–          /Веселка Сърбакова/ Предпочитам криминални романи. Сега ще си взема на Нора Робърдс. Те са криминални с малко любовни елементи. Друго което съм ползвала от библиотеката е това, което е свързано с това което завърших. За държавния изпит почти изцяло се подготвях от тази библиотека. По-често чета през лятото, защото по-късно заспивам през лятото и си чета до късно.

–          Коя книга занесохте с Вас на брега на морето?

–          На Нора Робърдс романите „Въглени в мъртвата пепел“.

–          Увеличават ли се читателите през лятото и през лятото или през зимата четат повече?

–          /Анелия Найденова/ Според мен през лятото и повече ученици.

–          Учениците вземат от списъка, който им дават в училище или четат странична литература?

–          По принцип задължителните си прочитат, а и взимат и нещо странично.

–          Навява ли Ви спомени свързани с детството?

–          /Веселка Сърбакова/ Да, с ученическите години. Тогава ни даваха списък с книги и от библиотеката набавяхме книгите и четяхме по списък – това ми напомня библиотеката.

През последните месеци хората предпочитат повече психологическа и духовна литература, заради напрегнатото ежедневие и нестабилност споделиха библиотекарите.

–          /Роси Папаркова/ Гоце Делчев е един от четящите градове. Мога да го кажа с гордост и с пълно право мога да го потвърдя, че хората четат. През летните месеци малко се усилва четенето, тъй като тогава хората се приготвят за отпуска, юли месец эээстудентите се готвят за държавни изпити, дипломни работи, курсови работи, учениците идват за своята задължителна литература, така че юли и август се усилва посещенията и четенето. В Гоце Делчев се чете ежегодно. Децата са повече като брой читатели, но все повече започват и тийнейджъри да идват. Има такива книги, които почнаха да се преиздават като Никълъс Паркс, книги които са възпитателни и тийнейджърите започнаха да се интересуват, започват извън учебната литература да търсят, възрастните си търсят тяхната си литература. Имаше един много мил човек, който каза „дай ми нещо за душата“. Казвам какво разбираш „за душата“ „ами нещо така от моето време“. Така че си има хора с различни интереси, с различни неща, които искат да четат, с различни нагласи. Нашата задача е да отговорим колкото е възможно по-качествено. В читалнята също се регистрират много посещения – повече от гледна точка на справки и студенти. Т.е. те идват и си оставят тематични справки – тук повече се усилва. Възрастните идват летните месеци, да се заредят за отпуските, забавни книги, любовни романи или развлекателни, криминални.

За да задоволят интереса на читателите библиотеката в Гоце Делчев ежегодно се стреми да закупува най-търсените и популярни заглавия на пазара./novamesta.com/

TВ ЗАПАД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене