Нов сайт фалшифицира сайта „Български новини”

Новият сайт навлиза в публичното пространство като копие (реплика) на вече съществуваща медия.

Сайтът „БългарскиТЕ новини” копира името, логото, визията и темите на сайта „Български новини”, информационен онлайн портал на съществуващия повече от 20 години вестник за българите в чужбина „Български новини”.

Дублиращият сайт е регистриран от бивш член на екипа на оригиналния „Български новини”, който след близо 15 години работа в него го напусна преди около година.

На самия сайт обаче неговото и на екипа имена не са отбелязани, не са посочени данни за собственика/фирмата, няма информация за контакти /телефони, адрес/.

Липсата на такава информация нарежда новия сайт сред т. нар. фалшиви онлайн издания.

Целта на съзнателната регистрация на новия сайт със същото име, като оригинала, от човек, работил в оригиналното издание, е да подвежда онлайн аудиторията, стъпвайки на утвърдения за това време авторитет на сайта „Български новини”.

Домейнът на фалшивото издание е регистриран от същия човек още през 2009 година, докато е работил все още в оригиналното издание т.е години преди това лицето е работило подривно срещу медията, която го изтласка на медийния хоризонт.

Екипът на в. „Български новини“ подкрепя всяко ново медийно издание, но когато става дума за копиране и създаване на сайт-близнак от човек, работил в екипа на оригиналното издание нещата опират до липса на професионална етика и морал.

Вестник „Български новини“ е създаден и регистриран през 1999 година от журналиста Бойка Атанасова.

Медията предоставя на нашите сънародници актуална, обективна, точна и достоверна информация за събитията в Гърция, Кипър и България, професионално поднесена от екип от журналисти, работещи по стандартите за независимост и високо качество в професията. Целта е да информира българите в чужбина по актуални теми, които ги вълнуват и засягат техния живот, без спекулации и дезинформация.

Оригиналният сайт „Български новини“ има 70 000 читатели дневно и расте с всеки изминал ден.

Резултат с изображение за бойка атанасова

През 2012 година медията получи престижната награда от СБЖ за най-добра медия в чужбина!

Екип на в. „Български новини„:

Гърция – Бойка Атанасова*

Кипър – Бранислава Бобанац

България – Илиян Стоянов

Медията се разграничава от всяко друго лице, представящо се от нейно име.

За медийния казус са уведомени всички медии, БТА, СБЖ, както и съответните юридически институции.

*Издателят на в. „Български новини“, журналиста Бойка Атанасова е единствения български журналист получил титлата „Достоен българин“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене