Супер заплати за общинари и кметове в Сапарева баня

Месечна заплата от 3200 лв. от 1 януари 2020 г за кмета на Сапарева баня Калин Гелев гласува минипарламентът на последното си за 2019 гоод. засеедание. Увеличението е почти двойно, тъй като до днес Гелев вземаше 1800 лв. месечно. Председателят на ОбС Васил Маргин, който е на 4-часов работен ден, ще получава 1400 лв. на месец, при 810 лева досега.

Супер заплатите са една от най-коментираните теми за Новогодишните празници в града. Бившият кмет два мандата Сашо Иванов е недоволен: ” Заплата от 3200 лв. е много висока за кмет на Сапарева баня. Йорданка Фандъкова получава 2900 лв. месечна заплата, а управлява столицата. Предложеното увеличение е законно, но не е морално”, категоричен е той. Докладната за увеличението на кметската заплата беше внесена от председателя на ОбС Васил Маргин. Той е бивш зам.-кмет на курорта при мандатите на Сашо Иванов. Сапаревобанчани са клнонни да се съглясят със заплатата на градоначалника – общината е най-проспериращата в Кюстендилския регион и заслугите на кмета са безспорни. Лятото населението на града се утроява от посетители и туристи.

Увеличени са и заплатите на селските кметове в общината. Те ще се подписват срещу 1000 лв. месечно от Новата година./Kmeta.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене