Много шум за нищо! Прокуратурата: Няма сбиване в Симитли, а само блъскане, няма пострадали

Няма никакво сбиване в град Симитли в новогодишната нощ. Имало е само блъскане, но никой не е падал, нито пък е пострадал, на никой не е нанесена каквато е да е телесна повреда! Това заяви днес районният прокурор на Благоевград – Борислав Ковачки. На практика той опроверга появилата се рано сутринта информация, че е имало масово сбиване в Симитли с участието на кмета на общината – Апостол Апостолов, и неговият син Стефан Апостолов, който е футболен съдия и депутат, при което с избити зъби и травма на челюстта е пострадал 51-г. мъж.

Кметът и синът му посрещнали новата година в центъра на града. От близко заведение, собственост на бизнесмена Методи Бачев, продължили да хвърлят силни пиратки. Апостолов и синът му отишли в барчето, за да направят забележка, че по този начин се нарушава общественият ред.

„Те двамата и Методи Бачев излезли на терасата, за да се разбера. Дошли и други хора от заведението. Имало е блъскане, най-вероятно и вербални атаки, но няма удари, няма пострадали. Ако на някой са му паднали зъбите, то това не е станало там. Затова не сме образували досъдебно производство, а само извършваме проверка на случая”, уточни прокурор Борислав Ковачки. В прокуратурата са подадени няколко жалби от участници в спора. Кметът обвинява бизнесмена, че е нарушил обществения ред, бизнесменът пък вини управника, че е влязъл в частната му собственост.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене