200 туристи напълниха село Делчево за Нова година

Хората в гоцеделчевското село Делчево намаляват с всяка изминала година. За разлика от броя на гостите в сгушеното в Пирин планина населено място, който се увеличава непрекъснато. Както и заведенията. Тукашните жители са около 40 души, но те си имат не една и две механи, а цели четири. Сигурно е, че кръчмите ще са пълни тези дни, защото за Нова година са заети всички 200 места за нощувки тук.

„От години е този интерес към нашето селище. Месеци преди Нова година се резервират всички легла. Отказваме на редовни клиенти, които са се забавили с резервациите, защото няма къде да ги настаним. Почти всичките ни гости са от София”, заяви кметският наместник Иван Панайотов.

Наемите на жилищата, които разполагат с всички необходими удобства, вървят различно – според големината на домовете и броят на спалните помещения, както и екстрите, които предлагат.

Къщи за 8 души излизат между 200 и 250 лева. На човек нощувка и закуска е между 25 и 30 лева. В най-големите постройки, които са за 15-20 души, цената е около 500 лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене