Стадионът в Мелник става открита сцена за големи концерти

Занемареният и изоставен от години футболен стадион на град Мелник скоро ще осигурява гости, които обичат културния туризъм. Игрището преди време бе закупено от столичен бизнесмен, който има амбицията да го превърне в сцена на открито за музикални концерти и за други мащабни културни събития.

„Базата, в която има и малка сграда в недобро състояние, бе закупена от собственика на „Артекс Инженеринг” АД – Пламен Мирянов. Преди появата му не можеше да се стигне до стадиона от храсти и бунери. Той обаче разчисти всичко и вече има достъп до някогашното спортно съоръжение. Продължава облагородяването на района, там ще се правят концерти, с които ще привличаме туристи от страната и чужбина”, заяви кметският наместник на Мелник – Сашо Филипов.

Собственикът на терена вече е инвестирал сериозни средства, за да осъществи намерението си. Мелничани пък се надяват, че сцената на открито наистина ще даде тласък на културния туризъм в най-малкия ни град. Това пък ще се отрази положително на развитието на местния бизнес и ще върне славата на Мелник като културен център, какъвто е бил през Средновековието.

Стадионът в Мелник става открита сцена за големи концерти

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене