Кресна дарява над 21 000 литра минерална вода на Перник

Днес в Перник ще пристигне цял камион с минерална вода

Днес в Перник ще пристигне цял камион с минерална вода (30 палета по 720 литра), дар от община Кресна, за да имат децата на миньорския град чиста вода за пиене и да не изпитват нужда за нея по празниците.

Преди три дни кметът на Перник, Станислав Владимиров и кметът на Кресна Николай Георгиев са договорили доставката и още в първия работен ден на последната седмица на 2019 г., животворната течност вече е на разположение на пернишките дечица.

През големия пожар в Пирин кметът на Кресна поведе Националната кампания за подкрепа. Тогава помощи от всички краища на страната потекоха към Кресна и щетите за хората от бедствието бяха преодолени по-бързо от очакваното. Сега от Общината връщат жеста.

Дано Кресна „повлече крак“ и другите български общини не останат безучастни, „слепи и глухи“ за тежкия проблем на тяхната „посестрима“ – община Перник. След Нова година общинското ръководство на града вероятно ще излезе със свое решение по казуса, но хората на Кресна изпълниха своя човешки дълг и доказаха на практика значението на „Приятел в нужда се познава“, допълниха от Общината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене