С 400 лева по-ниска заплата да взема от предшественицата си Минка Капитанова е предложил  новият кмет на Гърмен Феим Иса, съветниците от ДПС с предложение да даряват заплатите си

Новият кмет на Гърмен Феим Иса  на предстоящата сесия ще предложи  размера на работната му месечна заплата да бъде 2000 лева, научи Топ Преса.

 На фона на увеличаващите се кметски заплати в страната Феим Иса иска да получава  400 лева по ниска заплата от предшественицата му  Минка Капитанова .

Цялата група на ДПС  пък е внесла  единодоушно гласувано предложение  в местния парламент на община Гърмен с входящ № ОС – 588 от 20. 12. 2019 година, за отказ от месечнотго си възнаграждание, като местни парламентаристи се отказват от  възнаграждението в полза на таксите за децата в детските градини на общината.Така че голяма е вероятността в община Гърмен от новият мандат на управление да отпаднат таксите  за  децата в детските градини и община Гърмен да стане първата в региона с безплатни  детски градини и ясли .

„Мотивирани от социалните проблеми на населението, засилващата се миграция на младите хора, спада в раждаемостта, демографските проблеми, ние съветниците от Движение за права и свободи в общински съвет Гърмен, искаме да сме полезни на жителите на общината. В този смисъл с цел да задържим младите в общината, да стане общината предпочитано място за живеене , отглеждане на децата в общината ни, също така и да върнем доверието на хората в институциите, ние предлагаме :

Общинските съветници да се откажем от месечното си възнаграждение в полза на таксите на детските градини, на територията на общината, като мярка за задържане на младите хора и решаване на един социален проблем“ са написали  в мотивацията  до председателя на ОБС, съветниците от ДПС.

Топ Преса разполага с информация и документи, че това предложение е разгледано в комисиите и подлежи на гласуване утре на редовно заседание на ОБС.

Подкрепата си към това предложение са заявили съветниците от групата на партия СДС, очаква се позицията и на другите партии. Интересна било мнението на бившия кмет на общината Ахмед Башев, който на заседание в комисията бил върло против това предложение с думите „Ние да не сме социални помощи тук. Милостиня няма да даваме, още повече щом не ние поискана.“ Тези думи оставяме  без коментар.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене