УЧИТЕЛ ОТ СУ-САТОВЧА, УДОСТОЕН С ПРИЗ „ПРОСВЕТИТЕЛ НА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА 2019 ГОДИНА“

На 20.12.2019г, в СУ „Св.св.Кирил и Методий“, с. Сатовча, г-жа Райка Славчева бе удостоена с приза “Просветител на българското образование за 2019 година“. 

Инициативата е на Фондация „Кузманов” за прилагане на иновативни методи в класната стая и развитие на българското образование.

Като заслужено признание на  учениците от 9-б клас, госпожа Славчева получи специална диплома, плакет и сборник с добри педагогически практики, в който е публикувана нейна статия на тема „Как да превърнем информационно-комуникационните технологии в образователен ресурс в обучението по френски език?“

Престижната награда й бе връчена от изпълнителния директор и член на Съвета на фондацията – г-н Атанас Кузманов.

На церемонията присъстваше г-н Джеват Дунчев – директор на СУ „Св.св.Кирил и Методий“, с.Сатовча, който пожела на наградената здраве, творчески и професионални успехи.

Емоцията достигна своя връх след проведената дискусия с учениците и демонстрирания от тях образователен скеч.

Г-жа Райка Славчева е носител на множество призове, национални и международни награди за разработване и реализиране на проекти по програма „Еразъм+“, почетни грамоти и сертификати.

През 2016 г., тя бе удостоена с голямата награда „Учител на годината в средното образование.“, учредена от Синдиката по образование на КТ „Подкрепа“, с плакет „Стоян Михайловски“ и почетна грамота.

През 2017 г., тя спечели най-високото отличие за своето училище – “Европейски езиков знак”, дейност еTwinning, програма „Еразъм+“ за насърчаване на Европейското многоезичие като средство за комуникация.

През месец септември, 2019г., тя бе отличена от Teaching Alpha с приз „Иновативен учител“, с награда – участие с учениците от 9-б клас в Национален ученически фестивал „Намереното поколение“, който ще се проведе в периода от 24-26.01.2020 г. в Националния дворец на културата, гр.София.

„За мен е чест да бъда носител на званието „Просветител на българското образование“. Това е сериозна отговорност, защото поставя още по-високи отговорности, както от страна на учениците, така и от страна на обществото. Тази награда е плод на нашата екипна работа. Един от пътищата за постигане на този успех, е прилагане на иновационни методи, които са макет, модел на онова, което често се случва в живота – да имаш позиция, да уважаваш други позиции, да избираш алтернативи“.

Искрени благодарности за г-н Атанас Кузманов, екипа на Фондация „Кузманов“, г-н Джеват Дунчев, талантливите ученици от 9-б клас, които сътвориха една невероятна Коледна изненада, моето семейство и моите родители”.

БЛАГОДАРЯ ВИ!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене