Прогнозата за времето – 19 декември (четвъртък)

Днес над страната ще има разкъсана средна и висока облачност. На места в равнините и низините ще има и мъгла. Ще бъде почти тихо. Минималните температури, в повечето райони, ще бъдат между минус 1° и 4°, а максималните ще останат в широки граници – от 8°-10° в местата с по-трайна мъгла до 17°- 18° в по-високите части от страната, в София около 11°. Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти без промяна – по-високо от средното за месеца, предаде Агенция „Фокус“, позовавайки се на НИМХ.

Времето за Гоце Делчев днес ще е с променлива облачност и максимална температура 16 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсана висока облачност, преди обяд на места по южното крайбрежие с намалена видимост. Ще духа слаб вятър, предимно от запад-югозапад. Максимални температури на въздуха: 14°-15°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините също ще има разкъсана седна и висока облачност, без валеж. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 10°.

В петък ще се повишат сутрешните температури, дневните в Западна България слабо ще се понижат, а на изток, където ще духа слаб до умерен югозападен вятър, ще останат до 14°-16°. На отделни места в югозападните райони е възможно да превали слабо.

През почивните дни облачността ще бъде предимно значителна. В събота на отделни места, главно в западната половина от страната, а в неделя на много места ще бъде с превалявания от дъжд, над 1500 метра – от сняг. Вятърът ще се запази югозападен, в Източна България умерен и силен, и температурите ще останат високи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене