Старши комисар от Благоевград грабна приза „Полицай на годината“

„Достойни са ежедневните Ви усилия в името на обществото. Предизвикателствата пред МВР растат, но целият екип доказа, че може да се справи с тях. Благодаря на Вас и на семействата Ви за търпението към работата в полза на всички български граждани“.

С тези думи министърът на вътрешните работи Младен Маринов се обърна към колегите си, отличени на тържествената церемония „Полицай на годината 2019“.

Днешните награди за полицаите са логичен завършек на динамичната година, изпълнена с множество задачи, които винаги са свързани с високи очаквания към МВР. Отличия получиха най-добрите, но зад техните резултати стоят усилията на много колеги, отбеляза вътрешният министър. Той очерта приоритетните линии на действие, по които работят и наградените полицаи – охрана на държавната граница и външна за ЕС, противодействие на конвенционалната, противодействие на тежката и организираната престъпност, опазване на обществения ред.

Министър Маринов благодари и на прокуратурата за постигнатото единодействие, резултатите от което говорят за ефективността на съвместната работа. В знак на признателност вътрешният министър връчи на главния прокурор Сотир Цацаров почетно отличие на МВР „За доблест и заслуги“. Министърът използва възможността да благодари и на фондация „Доверие и закрила“, съучредители на наградата „Полицай на годината“, която е своеобразна обществена оценка за работата на полицейските служители.

26-то издание на тържествената церемония „Полицай на годината 2019“ уважиха народни представители, зам.-главният прокурор Иван Гешев, председателят на ДАНС Димитър Георгиев, бивши министри на вътрешните работи и главни секретари на МВР, полицейски аташета.

Раздадени бяха четири индивидуални и четири колективни награди, както и две поощрителни и две – за граждански принос. Част от отличените получиха и награди от Прокуратурата на България.

По време на церемонията бе организиран търг за детски рисунки, участвали в конкурса „Аз и Детското полицейско управление“. От изложените 100 творби бяха продадени 61, а събраните средства са 4190 лева. Те ще бъдат внесени по сметката на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР. По инициатива на домакина на тържеството – директора на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, бяха наградени и трима от победителите в конкурса за детска рисунка.

Първото  място бе присъдено на старши инспектор Иван Гераков – началник на група „Престъпления против собствеността“ в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, ОДМВР-Благоевград.

За доказан професионализъм, проведени целенасочени и всеобхватни оперативно-издирвателни, оперативно-технически и агентурни мероприятия довели до разкриване и документирани на престъпната дейност на лица занимаващи се с разпространение на наркотични вещества, взломни кражби и касоразбивания, престъпления свързани с продажбата на акцизни стоки – гориво, трафик на хора с цел развратни действия.

II място е инспектор ГАЛИНА ВЕЛИКОВА – разузнавач в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, ОДМВР-Силистра.

Проявен висок професионализъм в борбата с престъпността по национално значими случаи, свързани с разбиване на организирана престъпна група, извършваща дейности по уреждане пенсионирането на граждани чрез изготвени за целта и представени в териториалните поделения на НОИ в страната неистински документи удостоверяващи трудов и осигурителен стаж и друга ОПГ която осигурява неправомерно отпускане на пенсии по инвалидност поради общо заболяване от териториалното поделение на НОИ София-град.

III място – младши инспектор КОСТАДИН КОЕВ – младши автоконтрольор I степен в група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ на сектор „Пътна полиция“, ОДМВР-Пазарджик.

За проявен професионализъм при изпълнение на служебни задължения по опазване на обществения ред и осигуряване безопасността на гражданите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене