От снимачната площадка на Поли и Минчо!

Полина Павлова Порумова  е от гр. Славяново, Плевенско. Завършва Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий” със специалност народно пеене, в класа на Борислава Симеонова. През 2014 година е приета в Югозападен университет „Неофит Рилски” със специалност изпълнителско изкуство – народно пеене в  майсторския клас на доц . д-р Бинка Добрева. През 2014 година е назначена като артист – хорист в Ансамбъл „Пирин”, Благоевград. 2014 г. издава своя Първи самостоятелен албум „С песните на Полина Порумова”. Полина Порумова има много награди и отличия, както и участия в БНТ „Иде нашенската музика”, „Ай да идем”, Дестинация БГ „Затупали тъпане”, ТВ Скат „От българско по – българско”, БНР – „Имат ли песните спиране”, Радио Гама и др.

МИНЧО СВЕТЛАНОВ МИНЧЕВ е от гр. Казанлък роден на 20.07.1986 год. в гр. Стара Загора , учил в НУФИ „Филип Кутев “ гр. Котел ,със специалност тамбура . Към момента пише авторска музика на фолклорна основа.

Носител на специални награди от фолклорни конкурси в гр . Варна (11 Фолклорен конкурс),

гр. Стара Загора „Орфеево изворче“ ,

 гр. София – „Димитър Русев“,

 „Орфеева дарба “ –  гр. София и мн. др.

Участник в дни на българската култура в гр . Кардица , Гърция.

Днес срещаме Поли и Минчо на снимачната площадка в Пловдив , където с снимат нова видео продукция.

Здравей, Поли! Какво се случва тук в момента?

–  Здравей! Много ни е приятно, че отново се срещаме, благодаря за вниманието към нас!

Днес с моят колега Минчо Минчев, записваме трета дуетна песен,, Гурбетчийска Коледа “ , която е трета авторска песен на Минчо! Музиката е дело на Минчо Минчев, текст: Минчо Минчев и Даниела Иванова, аранжимента е с живи инструменти и дело на орк.,, Траки“, мастер : Ангел Евтимов, видео : Георги Томбашки!

Здравей, Минчо! Това е твоя трета авторска песен, какво те накара да възпееш именно гурбетчийството?

-МИНЧО –

Здравейте, уважаеми читатели, приятели и наши почитатели! Коледа е е един от най – светлите празници, който топли нашите сърца и сплотява нашите семейства, като ни събира всички от най-малките до най – възрастните заедно. Понякога по една или друга причина на тези светли празници ни липсват някои от най – близките ни хора. Идеята на песента ни е, че каквото и да се случва в живота ни, когато семейството е заедно, задружно е най – силно и няма непреодолими препятствия за тях.

– ПОЛИНА

– В последните години, темата за гурбетчиите В България се обсъжда все по – често. Много млади хора отиват да учат там и не се връщат, създават семейства там, работят… А тук в България остават техните родители, понякога и деца. Голяма част моето семейство за съжаление живее в чужбина, нямат възможност да се приберат за Коледа или други празници! Усещам песента като апел към всички българи по света да не оставят майка и баща и родната земя.

Защо избрахте орк.,, Траки“ за съвместна работа?

-МИНЧО-

Като индивидуални изпълнители всеки един от орк. Траки е перфектен музикант, а заедно звучат уникално! Това е един от най-прогресиращите млади оркестри в България, техен ръководител е Георги Динчев – Шайката, който свири на кларинет, млад човек със светло бъдеще в музикалното поприще.Според нас за този съвместен проект си пасваме идеално!

Какво да очакват вашите почитатели за в бъдеще?

-МИНЧО _

-Нашата музика е нашият живот, като дует  правим изцяло авторски песни, които се възприемат доста добре, въздействат на хората и за тях получаваме много добри отзиви! За напред ще бъдем още по – вдъхновени и целеустремени  в работата си.

-ПОЛИНА –

– Ние не създаваме песните си по план, при нас всичко е спонтанно!,, Гурбетчийска Коледа “, записваме едва няколко дни преди Коледните празници. Бъдещите ни проекти са свързани отново с авторската музика на Минчо, също така ѝ тази година организирам Първи Национален Фолклорен Конкурс,, От извора на Севера “, под патронажа на кмета на Община Пордим Детелин Василев, ще се проведе на 8 и 9 май 2020 година в община Пордим! За момента ще работим изцяло върху конкурса, очакваме гости от цяла България.Силно се надявам да се получи един хубав празник не само за нас, а и за нашите гости!Предстои ми запис на автентична песен от Плевенско заедно с учениците на СУ,, СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ “, гр. Пордим , която е обработена за Хор, оркестър и солист от Красимир Калинков.

Какво ще пожелаете на многобройните читатели на Топ Преса?

Желаем на читателите на Топ Преса, весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници, много здраве, щастие и берекет през новата година, сила и просперитет!

Бъдете винаги заедно със семействата си и никога гурбета да не Ви разделя!

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене