Лицето на ПОЗОРА! Топ Преса пита Минка Капитанова и „нейния човек“ Венци Амзов – Кой прибра 24 бона от проекта „Мирото“! Документ! КРАЖБА?

Когато документите говорят и най – големите ни хейтъри /простафели/ мълчат. Ето защо се кефим, когато законът ни разрешава да публикуваме документи по които работим. 

На 14 юни тази година, се състоя официалното  откриване на обновените извори – „Миро“ намиращи се в село Огняново, както и този в село Марчево – община Гърмен.

Екс кметът на община Гърмен –  Минка Капитанова, кмета  на село Огняново – Димитрия Гюрова и управителя на фирмата изпълнител – Венцислав Амзов, прерязаха  лентата на обновените „Мира” в курорта „Огняновски минерални бани“.

На официалната церемония присъстваха архитект Валентин Тюфекчиев, на когото бе поверено проектирането на обекта, г-н Цветан Салмединов – осъществил строителния надзор, представители на Общински съвет Гърмен, представители на институции, кметове от населените места, представители на хотелиерите в региона, жители и гости на община Гърмен.

Реализацията по обновяването на двете мира е в изпълнение на съвместен проект на общините Гърмен и Тасос.

Стойността на проекта е 686 419,51 евро. Водещ партньор по проекта е община Гърмен.

И на двата минерални извори – „Миро“ има обекта изградени рампи за достъп на инвалиди, химически тоалетни, паркинги и детска площадка. В изпълнение на проекта е подобрен значително достъпа до туристическите атракции и съоръжения в община Гърмен, включително и за хора с увреждания, съобщи тогава самата кметица.

Днес обаче Топ Преса порпадна на документ, в който ясно се показва и доказва че съораженията предвидени за хора с увреждания а именно, химически хоалетни, душ кабини и пр. са платени на изпълнителя господин Амзов, но близо шест месеца след окончателното приемане на обекта и гръмкото откриване, на обектите тези съоражения не са доставени. Направо казано – всичко е платено до лев, но съоражения за хората с увреждания на стойност близо 24 000 лева с ДДС до ден днешен ги няма монтирани на „Миро“ – то. На какво прилича това, питаме ние от Топ Преса? Госпожо Капитанова, господин Амзов – къде са парите? По островите или на пет звездния хотел в село Баня?

Хейтърите ще кажат, че правим поредната сензация, но държим да ги оборим, че написаното днес е констатирано от експерти и компетентните институции. На Амзов е даден пет дневен срок да възтанови липсващите съоражения, гарантирана му е тлъста санкция. Към днешна дата обаче нищо не е възтановено и парите ги няма? Това е абсолютен и правен и обществен абсурд! Да „усвоиш“ 24 бона предназначени за удобството на хора с увреждания, да ги лишиш от възможността да се лекуват с минарална вода в „Мирото“ показва на какво ниво е била Минка като кмет, и Амзов като човек. Позор!

Публикуваме част от документите с които разполагаме по случая. А долу, може да видите както говори Капитанова при откриването на „Мирото“, но без платени от проекта съоражения за инвалиди. Това на български език се нарича само с една единствена дума – КРАЖБА!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене