Кметът на Банско връчи Почетния знак на Марио Мат

Градоначалникът на Банско – Иван Кадев, връчи Почетния знак на кмета на австриеца Марио Мат, олимпийски и трикратен световен шампион по ски. Това стана снощи на церемонията по откриването на зимен сезон 2019-2020 година на централния площад в най-добрия ни зимен курорт. „Връчвам това отличие на Марио Мат, защото той популяризира нашия прекрасен курорт по света, както и за неговото участие в откриването на сезона. Всички ние знаем, че развитието на община Банско минава през развитието на зимния туризъм. Само след месец ще сме домакини на пореден кръг от Световната купа по ски и това ще е поредната страхотна реклама на малка България в големия свят”, заяви градоначалникът Кадев.

С връчването на Почетния знак Марио Мат се присъедини към десетки други големи шампиони, които са посланици на Банско и България по света.

Сред гостите на сцената бяха зам.-министърът на младежта и спорта – Стоян Андонов, и зам.-министърът на туризма – Ирена Георгиева. Двамата пожелаха на банскалии много сняг и силен туристически сезон през зимата. В края на церемонията красива заря озари небето над курорта Банско за удоволствие на деца и възрастни, изпълнили площада в съботната вечер.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене