Осъдиха „мулета“ за контрабанда на хероин през българо-гръцката граница

Окръжната прокуратура в Благоевград е постигнала споразумение с подсъдимите А.В., Е.Л. и С.А., обвинени за извършен от тях опит за контрабанда на наркотично вещество през границата на страната.

Подсъдимият А.В. умишлено склонил С.А. и Е.Л. да пренесат хероин през границата на България с Гърция. За целта той набавил около 170 грама дрога, разпределена на две части, и ги улеснил чрез даване на разяснения.

На 04.09.2019 г. Е.Л. и С.А., в района на ГКПП Кулата – Промахон, направили опит да пренесат наркотика с лек автомобил „Ауди“, който останал недовършен, поради независещи от тях причини.

Съдът е одобрил сключеното между страните споразумение. На А.В. е наложено наказание от три години „лишаване от свобода“ при общ режим на изтърпяване. Наказанията за извършителите на престъплението – С.А. и Е.Л., са съответно две години и шест месеца „лишаване от свобода“ и две години „лишаване от свобода“, с петгодишен изпитателен срок. Предметът на престъплението – хероин на обща стойност 8383,50 лева, е предаден за унищожаване. Лекият автомобил е отнет в полза на държавата.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене