ВИДЕО / Румен Томов: Две фирми откриват нови работни места в Благоевград

 

Изграждането на нов православен храм, облагородяване и превръщане на парк „Македония“ в привлекателен градски парк за хората и нови инвестиции, обяви кметът инж. Румен Томов на пресконференция.

„Едната фирма е от Германия, тя е специализирана в производството на колани и протези с електронно управление. Ангажимента, който съм поел към тях, е да помогна за бърза и адекватна подготовка, на всички необходими документи, от страна на община Благоевград. Другата фирма, която ще инвестира тук е датска и е в сферата на хранително-вкусовата промишленост, те смятат да открият между 500 и 600 работни места. Датчаните разполагат вече със собствен терен, ще съдействаме с каквото можем и на тях.“, каза на пресконференция днес, кметът Румен Томов.

Едната инвестиция е за 10 млн. евро, която е на фирмата от Германия и ще осигури между 100 и 300 работни места, а другата е в размер на 50 млн.лв. Това бе един от приоритетите на Томов, още по време на предизборната му кампания. Той изразява надежда, че това ще е само началото на инвестициите, които ще се опита, да привлече община Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене