Ангел Зайков – бивш полицейски шеф и неуспял кмет, сезира върховните магистрати за опорочен вот в родното му село Копривлен

Зайков настоява пред втора инстанция да се отмени решението на ОИК-Хаджидимово, с което за законно избран кмет на Копривлен е обявен Лъчезар Банев.

Преди дни Административен съд-Благоевград постанови, че изборът на Банев е законен, въпреки доказани бюлетини със симпатично мастило, което изчезва.

Блбагоевградските магистрати се мотивираха в решението си, че допуснатото нарушение не се отразява на крайния изборен резултат, който е обявен от ОИК – Хаджидимово.

По делото бе изготвена съдебно-техническа експертиза на 150 бюлетини, отчетени като „неличащи се“, които се изследваха от вещото лице в присъствието на оспорващия Ангел Зайков и адвокатите му, както и представляващия избрания за кмет Лъчезар Банев и председателя на ОИК Хаджидимово Даниела Банева.

Касационни жалби са подадени и срещу ОИК-Благоевград, обявила за законно избрани съветиниците в областния център.

АС също потвърди решението, но неуспелите да влязат в благоевградския ОбС – Велчо Танев, Евелина Димитрова, Красимира Стоименова, Йорданка Урдарска и екслидерт на ГЕРБ в Благоевград Йордан Андонов, депозираха жалба пред Върховен административен съд.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене