В Трето ОУ – Гоце Делчев, стартираха Националната седмица на четенето със състезание

С поредица от инициативи в Трето основно училище „Братя Миладинови“ започна Националната седмица на четенето.

Целта е да се възпита любов към книгата от най-ранна детска възраст.

Четене на приказки за малки и големи; състезания по четене, писане, драматизации;  изложби на детски рисунки; интерпретиране на сюжети от литературни произведения по интересен начин; срещи с местни писатели, поети; посещения в библиотеки и читалища; издаване на вестник на класа – това са част от атрактивните инициативи в училището на ученици от първи до седми клас и техните учители.

Стартът на инициативите бе даден днес със състезание по правопис

“Родна реч, омайна…“. В него взеха участие учениците от трети и четвърти клас.

В първия етап на състезанието участниците се изявиха като добри познавачи на правилата за правопис на думи. Вторият етап бе доста емоционален, защото се изискваше от участниците  да съставят и изречения с думите, които буквуваха. В този етап решаващо се оказа майсторството в подредбата и изразяването на нашия роден език. Победителите станаха  ясни – Синем  Мемиш от III а клас завоюва трето място в оспорвана надпревара с Анна Орманлиева от IV б клас. Петя Купенова от IV в клас зае второто място, а Георги Жостов от същия клас, безапелационно постигна първото място.

„Четенето на книги е важен процес при изграждането на по-образовани личности, готови да посрещнат предизвикателствата на живота. Книгата позволява на детето да навлезе в нови светове и да открие  интересни места и герои; да развие своето въображение, четивна грамотност, правописна култура. Това е безценен дар за ученика“ – коментираха учителите, които организираха състезанието.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене