Бъдете внимателни! Жълт код в 13 области в страната

От Запад облачността днес ще се увеличава и късно вечерта в крайните югозападни райони ще превали дъжд. На места там ще има условия за поледици.

Предимно слънчево ще остане в източните райони, а в низините и котловините ще се задържи мъгливо през целия ден, съобщават от НИМХ.

Почти тихо, в Източна България със слаб южен вятър. Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса, по-ниски в районите с трайна мъгла.

Aтмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Сутринта на места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб южен вятър. Максимални температури ще достигнат между 10 и 12 градуса. Температурата на морската вода се очаква да достигне между 12 и 13 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините от запад ще се заоблачава. Късно вечерта в масивите от Югозападна България ще завали слаб сняг, под 1 200 метра – дъжд. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималната температура на 1 200 метра ще е около 7 градуса, на 2 000 метра – около 0 градуса.

Жълт код за мъгла е в сила за 13 области на страната за днес. Този код важи за областите: София – град, София – област, Благоевград, Видин, Враца, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Перник, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково.

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно. При жълт код се препоръчва на хората да бъдат внимателни за големи области с мъгла, на места гъста. Може да се затруднят дейностите на открито. Може да се очаква затваряне на летища или забавяне на полетите, трудни условия за шофиране и удължаване на времето за пътуване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене