Вируси атакуват благоевградчани, 11 пациенти с остри инфекции приети в болница

чревни инфекции

Рязко завишаване на пациентите със стомашно-чревни инфекции има от началото на месеца в Благоевград. В момента инфекциозно отделение на благоевградската държавна болница е пълно с болни, съобщи пиарът на МБАЛ – Благоевград Д. Петров и поясни: ,,11 пациенти с остри вирусни инфекции се лекуват от началото на седмицата под активно лекарско наблюдение.

Най-характерните оплаквания са: чревни разстройства, повръщане и висока температура. Лекото начало на вирусите бързо може да прерасне в тежко заболяване, а самолечението да доведе до по-късни усложнения, както и до разпространение на заразата. С повишаване на температурите се повишава и рискът от стомашно-чревни инфекции. Острите инфекции са типични за сезона, но при повръщане, придружено с разстройство, е необходимо своевременно да се потърси лекарска помощ.

Всеки ден дежурните екипи в спешно отделение обслужват и случаи с алергични реакции от насекоми, медикаменти, храни и други причинители, по-леките алергии се стабилизират на място. Пациентите с проявена тежка свръхчувствителност се настаняват за интензивно лечение в реанимация. Младеж, ухапан от насекомо, бе стабилизиран през изминалата седмица в реанимация. В момента 23-годишен с алергия на очите се лекува също в болницата, възможно е да е предизвикана и от слънчевите лъчи, казаха от МБАЛ – Благоевград.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене