Местния печат

„Вяра“

Две катастрофи за 30 минути на 13 петък в Самоковско, микробус с 8 души се обърна на пътя за Ихтиман, двама пострадаха, колата на руснаци се удари в ТИР

Две катастрофи белязаха фаталния петък 13 в Самоков, за щастие всичко се размина без жертви, двама са ранени, 8 са се отървали само с уплаха. Руснаците съпрузи Юри Гращенко и Нели Гращенко с “Фолксваген Голф“ катастрофираха на пътя Самоков – Ихтиман. Заради несъобразена скорост Юри Гращенко е изгубил контрол над автомобила, навлязъл в насрещното и се блъснал в ТИР. Юри и Нели Гращенко са били на почивка в България за 7 дни. Автомобилът е бил под наем.

След екскмета Вельо Илиев прокуратурата погна и главния му счетоводител Младен Пильоков – ощетил хазната с над 1 млн. лв.

Ден след като Окръжна прокуратура – Благоевград повдигна обвинение на екскмета на Петрич Вельо Илиев дойде редът и на бившия главен счетоводител града Младен Пильоков. Той е обвинен в умишлена безстопанственост, с която според държавното обвинение ощетил хазната с над 1 млн. лв.

Радомирска учителка Мария Николова стана „Учител на годината” 2016 на СБУ

Конкурсът на СБУ „Учител на годината” е един от най-авторитетните конкурси за българските учители. Победителите бяха наградени на официална церемония в столицата. В заключителния етап на конкурса участваха 59 учители и директори от цялата страна, а победителите бяха излъчени в 9 категории. Сред присъстващите на награждаването бяха Милена Дамянова – председател на Комисията по образование и наука в Народното събрание, проф. Тодор Танев – съветник на министър-председателя на Република България Бойко Борисов по въпросите на образованието, Диян Стаматов – зам.-министър на образованието и науката и други.

Победител в хуманитарното направление и носител на приза „Учител на годината” 2016 г. на СБУ е Мария Николова, главен учител в ТПГ „Н.Й.Вапцаров” гр. Радомир.

Кметът на Петрич Димитър Бръчков сезира прокуратурата за превишаване на правомощия от кмета на село Старчево

Георги Кузманов е отдал под наем близо 10 дка земеделска земя, частна общинска собственост, намираща се в землището на село Рибник. Управникът е подписал договор на 04.01.2016 г. като наемодател, което противоречи на закона, и е отдал имота, без да спазва процедурата, регламентирана в Наредбата на ОбС за придобиване, разпореждане и управление на общинска собственост във връзка със ЗОС, мотивира се градоначалникът Бръчков.

Съдът решава до месец за забулената ученичка от Вълкосел

До един месец Административен съд-Благоевград трябва да излезе с решение по делото, което 15-годишната Емине Шаматарева заведе срещу училището в сатовчанското село Вълкосел. Емине заведе дело срещу опита да бъде преместена в Духовното училище в Момчилград, тъй като ходела системно забулена в клас и отказвала да свали забрадката си – тип боне, която е религиозен символ.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене