Силен ход! ГЕРБ си връща властта в Благоевград още този петък! Съветниците на управляващата партия с тактически ход! БСП изпада в тотална изолация, общинският лидер Любен Милев с куп грешки, породени от лични амбици!

Този петък предстои поредното заседание на ОбС Благоевград, очакванията са отново да няма избран председател и сагата да продължи. Не така мислят обаче съветниците от най-голямата група в ОбС – ГЕРБ.

Индикациите са в посока, че именно те са решени на всичко, за да сложат точка на цирка, който се разиграва, като издигнат свой кандидат за председател и търсят широка подкрепа център – дясно. Досега групата на ГЕРБ изчакваше, като някои твърдяха, че са имали ангажимент на високо ниво да подкрепят Рашко Динков, но вече търпението им се изчерпа и са решени да покажат как се прави политика.

На всички опитни политици е ясно, че политиката е компромис, където няма място за ежби и боричкания, точно такава е ситуацията в Благоевград.Трябва всички съветници да седнат на масата на преговорите, да заровят томаховките и да заработят в името на жителите на община Благоевград.

Единствено ГЕРБ  могат да решат проблемите и да извадят Общинския съвет от тази  патова ситуация, която продължава дълго време, коментират по опитни в политическите среди.

От друга страна БСП не се възползва да консолидира мнозинство в разноцветния Общински съвет заради липса на политическа зрялост. Общинският председател Любен Милев  не се възползва да вдигне рейтинг, което беше задължително след смяната на кмета Атанас Камбитов и идването на новия кмет Румен Томов, който уж бил кмет от БСП , но на практика се разбра , че колко е на социалистите,  толкова е и на другите партии, които твърдо застанаха на страната на Томов преди балотажа.

Милев, вместо да консолидира мнозинство, си помисли, че вече е голям фактор и може да участва в управлението на общинските дела. Допусна много грешки, които са породени от личните му амбиции. С високо самочувствие тръгна да прави пазарлъци за председателския стол в ОбС , като си мислеше, че това е лесна работа и там само него чакат да  посрещнат с празнична погача. Много бързо обаче  старите вълци в овчи кожи му зашлевиха шамар, след  който дълго време няма да се опомни.

Така на практика БСП изпусна шанса да събере хора и да е фактор. Явно личните интереси и жажда за голяма заплата са в основата на провала. Сигурно е едно, в БСП не е лесно да се работи, разделението е факт и проблемите назряват, още повече предстоят вътрешни общински избори, на които най вероятно ще дадат червен картон на сегашния лидер Любен Милев. Времето напредва и апетитите нарастват за шефският стол в червените редици, а желаещите не са никак малко, сред  тях има сериозни имена и авторитети, в сравнение със сегашния водач.

Ситуацията е сложна, предстои развръзката, този петък възелът  постепенно започва да се разплита.

Очаквайте продължение!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене