Непълнолетния побойник Орхан от Хвостяне призна вината си

Непълнолетния побойник Орхан от Хвостяне призна вината си и заедно с родителите му подписаха предупредителен протокол в полицейското управление в Гърмен

Дни след публикацията в Топ Преса за садистичното поведение на непълнолетния племенник на ходжата в село Хвостяне, Орхан Арабаджиев за нанасяне на побой над психично болния Али Мусов, полицията според закона си свърши перфектно работата и бързо приключи случая.

Още миналият ден сигналът подаден в Топ Преса бе разследван и разнищен в подробности като в полицейското управление в Гърмен бяха извикани родителите и непълнолетния Орхан Арабаджиев. Побойникът – бабаит е признал вината си пред разследващите органи и заедно с родителите си е подписал предупредителен протокол, че повече няма да посяга на болния човек.

Той е бил предупреден, че при следващ подобен случай ще бъде изпратен в Трудово възпитателно училище, тъй като непълнолетието му на този етап не позволява да бъде осъден и пратен в затвора.

От тук нататък според компетентните органи много ще зависи контролът от страна на родителите и семейството на Орхан както и от бдителността и гражданската съвест и отговорност на жителите на село Хвостяне, които при подобни случаи трябва да са първите, които да подадат сигнал до органите на реда.

Както писа Тор Преса, веднага след публикацията в медията, полицески служители от РУ Гърмен се самосезираха по случая с непълнолетния Орхан Арабаджиев, племенник на ходжата в гърменското село Хвостяне, който пребивал и тормозел психично болния Али Мусов от същото село, за да се прави на бабаит и да вземе страха на връстниците си. Достигнало се до там, че и възрастни хора започвали да се страхуват от Орхан, тъй като бил много отмъстителен  и не се знаело по какъв начин ще предприеме да си отмъщава ако му се опънат или дръзнат да му направят забележка.

По случаят веднага бе назначена проверка и разследване на място, което доведе до защита на болния и пребиван от Орхан човек и признание на вина от страна на непълнолетния побойник което завърши с подписване на предупредителен протокол, с който се забранява на Орхан Арабаджиев от село Хвостяне   да доближава и дори да говори с уплашеният от него болен човек.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене