На ученик от ПМГ „Яне Сандански“, се падна честта да запали светлините на елхата в Гоце Делчев

Да се прави първото включване на светлините на коледната елха на централния площад, при особено празнична атмосфера в Гоце Делчев, е традиция от няколко години. Ритуалът се превърна и в преглед на най-доброто, научено от децата в петте детски заведения, както и на младежки танцови формации в града. Коледни и новогодишни песни, танци и стихчета, със завидна артистичност, поднесоха малчуганите за стотиците граждани, дошли на площада, въпреки студената вечер.

По традиция, общинската администрация след консултации с училища и културни институции, определя личността с особен принос за популяризирането и издигането авторитета на общината през изтеклата година. Тази година, честта да направи първото включване на градската елха в Гоце Делчев се падна на ученикът от ПМГ „Яне Сандански“, Иван Попов.

С първото включване светлините на коледната елха, небето над Гоце Делчев грейа и от красиви фойерверки, с което бе даден стартът на празничната програма на коледно-новогодишните тържества в община Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене