ТЕМА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ! Продължават да валят сигналите срещу екс-кмета на Банско!

ПРЕДВАРИТЕЛЕН СИГНАЛ

Продължаваме с общест­вените поръчки в Банско и предварително ви даваме информация какво ще се случи с още една от тях!

Обърнете внимание, че след скандала с проведена­та процедура за доставка на строителни материали на ул. Цар Симеон след като вече е направена и за което пред­варително и подробно бя­хте информирани, ръковод­ството на общината реши да форсира приключване­то на процедура за ремонт на улици обявена преди точ­но 5 месеца – https://bansko.bg/bg/Профил-на-купувача/Процедури-след-15-04-2016-г/9124-Публично-състезание-за-сключване-на-рамково-споразумение-с-предмет-Поддържане,-основен-ремонт-и-реконструкция-на-улици,-тротоари-и-площадни-пространства-в-населените-места-на-Община-Банско-и-общински-пътища,-стопанисвани-от-Община-Банско

Обявено е спешно от­варяне на ценови офер­ти на 02.08.2019 г. https://bansko.bg/images/profil_na_kupuvacha/sled-15-04-2016/9124/Uvedomlenie-ceni.pdf

Видно от Протокол 1 https://bansko.bg/images/pro­fil_na_kupuvacha/sled-15-04-2016/9124/Protokol1.pdf на фирмите подали документи искам много внимателно да проследите, какво ще се случи с две от тях и какви оценки ще получат на тех­ническото си предложе­ние, което е част от мето­диката.

Участник номер 1. Гал­чев Инженеринг ЕООД

Участник номер 6. Лесострой 2010 ЕООД

Кои са фирмите и как са свързани с кмета Г. Иконо­мов, трябва вече да сте информирани!

СИГНАЛ №2

В потвърждение на изпра­тения предварителен сигнал с информация за предсто­ящо спе­чел­ва­не на Публичното състезание за сключване на рамково споразумение с предмет: „Поддържане (превантивно, текущо и аварийно-възста­новителни работи при ава­рийни ситуации), основен ремонт (рехабилитация) и реконструкция на улици, тротоари и площадни пространства в населе­ните места на oбщина Банско и общински пътища, стопанисва­ни от Община Бан­ско“, Ви изпращам Решение на кмета на община Банско за избор на фирми за сключване на рамковото спора­зумение.

https://www.bansko.bg/images/profil_na_kupuva­cha/sled-15-04-2016/9124/Reshe­nie-za-izbr-izpylnitel.pdf

Това решение потвържда­ва про­зрачните действия на Ико­номов за подсигуряване работа за “неговата” фирма и то за следващите четири години.

Мислите ли, че, наисти­на документите на другите фирми-участници в търга не отговарят на изискванията? Може да проверите! Само ви информирам, че в момента „Пиринстрой” асфалтира дупки по града с незнай­но какво точно възла­гане, защото на сайта на Общината липсва информация за по­добна процедура! В замяна, те няма да обжалват мо­тивите за от­страняването

 

им! „ПСТ” също няма да об­жалват! Ако не знаете защо, попитайте Жирар­дели.

Всеки може да се върне назад и да провери про­цедурите на Об­щината през пре­дходните години и да види как пуб­личните финанси, събрани от данъ­коплатците в Бан­ско, отиват в джо­бовете на кмета чрез фирмата на кумеца му, Дими­тър Даутев.

Ремонт на езеро и градски парк и алеи ,, ЛЕ­СОСТРОЙ 2010” ЕООД

Прогнозна СТОЙНОСТ- 930 000лв.

https://www.bansko.bg/images/profil_na_kupuva­cha/sled-15-04-2016/9129/Reshe­nie-izpylitel.pdf

Поддържане на улична мрежа за срок от 4 години ,, ЛЕ­СОСТРОЙ 2010” ЕООД

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ- 4 800 000лв.

https://www.bansko.bg/imag­es/profil_na_kupuvacha/sled-15-04-2016/9124/Protokol1.pdf

ИЗГРАЖДАНЕ НА ул. „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ” ,, ЛЕСОСТРОЙ 2010” ЕООД

СТОЙНОСТ-714 808лв.

https://www.bansko.bg/im­ages/profil_na_kupuvacha/sled-15-04-2016/7454/Dogov­or-301017.pdf

Саниране на жилищен блок в Банско –Обедине­ние,, БАНСКО 2015”, пред­ставлявано от ДИМИТЪР ДАУТОВ Стойност- 820 788 лева

https://www.bansko.bg/images/profil_na_kupuva­cha/obshtestveni_poruch­ki/5525/dogovor.pdf

Рекултивация на Депо за Битови Отпадъци. Фактическо изпълнено от ,, ЛЕСОСТРОЙ 2010” ЕООД на ДИМИТЪР ДАУТОВ

СТОЙНОСТ- 1 856 744лв.

https://www.bansko.bg/images/profil_na_kupuva­cha/obshtestveni_poruch­ki/5435/Dogovor_DEPO.pdf

Това са само част от договорите, които са пуб­лично обявени, сключе­ни с ,, ЛЕСОСТРОЙ 2010” ЕООД. За всички други директни възлагания къмЛЕСОСТРОЙ 2010” ЕООД на ДИМИТЪР ДАУ­ТОВ на стойност стоти­ци хиляди лева, инфор­мацията не се публикува на сайта на община Банско, но е достъпна при поисква­не.

В момента в града се ас­фалтират дупки, ремонтират се тротоари – ул.”Глазне”, ул. „Ик. Чучулаин”, площад „Въз­раждане” и други обществе­ни места, без да има избран изпълнител по процедура съгласно Закона за общест­вените поръчки.

Типичен пример за неспаз­ване на ЗОП е проведената наскоро процедура за дос­тавка на строителни мате­риали за нуждите на община Банско, при която всички материали за определената улица бяха доставени пре­ди избора на изпълнител. Все пак той беше същият, от когото беше извършена дос­тавката (за да се довърши договорът се прави възлага­не и актуване на вложените материали), следва плаща­не – без значение, че всич­ки необходими документи се оформят впоследствие с дати, които “да вършат рабо­та”). С други думи, Общинска администрация създава до­кументи с невярно съдържа­ние!

Последно обявените про­цедури в “Профил на купу­вача” на Община Банско – „Ремонт на съществуващи подпорни стени” и „Ремонт на покрив на дърводелска работилница и пристройка към нея в ЗСУ, гр. Банско“

https://www.bansko.bg/imag­es/News/2019/08_2019/07_08/op/Obqva.pdf

https://www.bansko.bg/imag­es/profil_na_kupuvacha/sled-15-04-2016/9553/Obqva.pdf

също не са съобразени нито със Закона за устрой­ство на територията, нито със Закона за обществените поръчки. Предвидените за ремонт обекти нямат раз­решение за строеж, което е задължително в този случай – чл. 151 и &5, т. 42 от Заклю­чителни разпоредби на ЗУТ.

Или преди избори из­искванията на ЗУТ и ЗОП не важат? Или пък те не важат изобщо за Община Банско, която може да ремонтира конструкция на покрив без разрешение, а в същото вре­ме граждани, които искат да извършат това на собст­вената си къща, трябва да чакат месеци наред или за по – бързо да отидат “да се помолят” на Икономов да им разреши ремонта и за­дължително за целта да из­ползват фирмата на кумеца Даутев. В последния случай – строителство без разре­шение за строеж– сградата на Туристически дом на цен­търа на гр. Банско, която се ремонтира в момента от ку­меца Димитър Даутев.

За да минават без пробле­ми строителните документи през Общината, хората се изпращат при надзорната фирма на племенницата на Икономов, Десислава Кле­черова. ,,ДИД-КОНСУЛТ ИН­ЖИНЕРИНГ ГРУП” ЕООД , която също безапелационно печели обществени поръчки в община Банско;

Надзор Езеро Градски парк ,,ДИД-КОНСУЛТ ИНЖИ­НЕРИНГ ГРУП” ЕООД и Ве­дипема ЕООД(поддържаща фирма за да изглеждат не­щата в процедурата по дос­товерни)

https://www.bansko.bg/imag­es/profil_na_kupuvacha/sled-15-04-2016/9312/Dogovor.pdf

Надзор с Обособени пози­ ции ,,ДИД-КОНСУЛТ ИНЖИ­НЕРИНГ ГРУП” ЕООД и Ве­дипема ЕООД(поддържаща)

https://www.bansko.bg/images/profil_na_kupuvacha/sled-15-04-2016/9309/Protokol-1.pdf

Надзор улици в Банско и Добринище ,,ДИД-КОНСУЛТ ИНЖИНЕРИНГ ГРУП” ЕООД

https://www.bansko.bg/images/profil_na_kupuvacha/sled-15-04-2016/9117/Dogovor.pdf

Заместниците на Иконо­мов съшо имат ‘’любими’’ фирми и запазени дейности от общинските поръчки:

Улично осветление 2016г. се поддържа от Банско Лай­тинг представлявано от АСЕН КИРИЦОВ

https://bansko.bg/images/profil_na_kupuvacha/obsht­estveni_poruchki/5920/Dogov­or_070616.pdf

След като става Зам. кмет и няма право да управлява фирми, които да печелят об­ществени поръчки, дейност­та по поддръжката на улич­ното осветление се поема от

ВАНТРОНИК ЕООД, но интересно защо, служителите си ос­тават същите от пре­дходна фирма на Заместник – кмета Ки­рицов.

https://www.bansko.bg/images/profil_na_kupuvacha/sled-15-04-2016/9371/Protokol-1.pdf

Улично Осветление ВАНТРОНИК ЕООД

https://www.bansko.bg/images/profil_na_ku­puvacha/sled-15-04-2016/7535/Dogov­or-041017.pdf

Мост Река Глазне Вантроник ЕООД

https://www.bans­ko.bg/images/News/2019/10_07_2019/Dogovor.pdf

Изграждане на мост Река Глазне ВАНТРО­НИК ЕООД

https://www.bansko.bg/images/profil_na_ku­puvacha/sled-15-04-2016/9019/Dogovor.pdf

СИГНАЛ №3

В продължение на пре­дишните два сигнала за на­рушение на ЗОП, което по всичко личи е целенасочено и умишлено, ви изпращам снимки на улицата 100% за­вършена към 30.01.2019

Въпреки публикациите в някои местни медии и инфор­мирането на ръководството на Община Банско, че това което правят, меко казано противоречи на ЗОП, а и не само, дадения техен отговор от който ясно се потвържда­ват намеренията на ръко­водството на общината да направи процедурата за ул. Цар Симеон след ремонта и да си избере точно тази фир­ма, която вече е доставила паветата и бордюрите, ви­дно от профила на купувача в сайта на Община Банско на 29.07.2019г. е сключен дого­вора за доставка на строи­телните материали!

Договор за доставка – https://bansko.bg/images/pro­fil_na_kupuvacha/sled-15-04-2016/9448/Dogovor.pdf

Отговор на Общината – https://bivol.bg/bansko-zop.html

Сега следва да възложат дос­тавките по реда описан в дого­вора и да запла­тят, въпреки, че всички доставки са направени и паветата са на­редени отдавна!

В Община Бан­ско в момента се извършват ремонти и дос­тавки на площад Възраждане и ул. Иконом Чучу­лайн, също без да е проведена процедура, а ви­дно от отговора на ръководство­то праговете за директно възла­гане са достиг­нати!

Вестник “ Топ Преса “

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене