Немци отварят завод в Благоевград, дават 1000 лева заплата

Германска фирма инвестира сериозни средства в Благоевград и  скоро предстои откриването на голяма шивашка фирма. Добрата новина съобщи кметът на общината – Румен Томов, който не скри задоволството си от първата мащабна инвестиция в областния център на Пиринско. Предприятието ще бъде разположено на терена на бившата текстилна фабрика „Струма текс”, в близост до закритата цигарена фабрика.

„Германските инвеститори са закупили 47 декара земя. Върху част от нея ще бъдат построени производствените халета, където ще се извършва дейността на фирмата. Ще се произвеждат протези и колани за хора, които имат проблеми с двигателния апарат. Собствениците търсят 280 шивачки и ръководен състав. Те обещават изключително атрактивни заплати. На една шивачка възнаграждението ще е около 1000 лева, а на началниците – около 2000 лева. Но трябва ръководните кадри да знаят езици, най-вече немски”, разкри кметът Румен Томов.

Той допълни, че очаква в скоро време срещи с още няколко инвеститори, като ще направи всичко възможно да бъдат подпомогнати за лазвитието на бизнеса им в Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене