„Животът е с предимство” – казаха Вилимир Александров и Таня Маринска пред ученици от СУ Симитли

„Животът е с предимство” – с това послание на среща с учениците от 10. и 11. клас на Средно училище „Св.Св.Кирил и Методий” – град Симитли, младите ентусиасти Вилимир Александров и Таня Маринска представиха премиерно вдъхновяваща режисьорска продукция. Идеята бе да се дискутира свободно с младежите за ценността на живота и за опасността, която крие едно неразумно поведение. Гостите запознаха учениците с интересни факти и статистики, свързани с жертвите на пътя след употреба на алкохол или неразумно шофиране. Дискусията прерасна в полемика за ценностите, образованието и ролята на училището в израстването и формирането на личността.

Представяйки своя авторски поглед за невинните жертви на пътя, Таня Маринска сподели с учениците, че изборът ѝ да гостува в СУ„Св.Св. Кирил и Методий” – град Симитли, не е случаен. С особена гордост тя разказа, че е възпитаник на гимназията и за нея е привилегия и чест да се върне тук като осъзнат и успял млад човек. Това въздейства изключително на младежите и те обсипаха гостите си с въпроси и споделени мнения. И всички се обединиха около идеята, че животът е само един, че трябва да сме отговорни и разумни, че трябва да мислим и за себе си, и за другия…

Срещата премина изключително емоционално и с обещанието, че това е само началото. Най-младият в местния парламент – Вилимир Александров, също възпитаник на училището, увери учениците, че срещите ще продължат и могат да бъдат дискутирани теми, предложени от самите тях.

В навечерието на най-светлите празници това събитие е добър пример за добра практика и мисъл за бъдещето. Защото…”Животът е с предимство”!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене