Конфискация на незаконна пушка, 63 броя патрони и условна присъда за 57 годишен мъж от Рибново

Районен съд Гоце Делчев със свое решение конфискува в полза на държавата намерените в домът на 57 мъж от гърменското село Рибново незаконна пушка марка „ИЖ43ЕМ”и  63 броя различни по калибър  ловни патрони.

На обвиняемия Д. А. Л. за извършеното престъпление по чл.339, ал.1, пр.1 и пр.2, хип.2 бе наложено  наказание “Лишаване от свобода” за срок от 6/шест/ месеца като същото на основание чл.66, ал.1 от НК  бе трансформирано в условна присъда  за срок от 3 години, считано от влизане в сила на постигнатото споразумение както и да заплати сторените разноски от МВР и Районен съд  Гоце Делчев по разследването  .

В съдебна зала 57 годишния Д.А.Л.  се призна за виновен за това ,че на неустановена дата и година е придобил и  държал на втория етаж  на домът си в село Рибвоно до 19.02.2019 година  огнестрелно оръжие и боеприпаси, а именно един брой пушка марка „ИЖ43ЕМ” с № , калибър 12 мм,43 броя ловни патрони с калибър 12 мм и 20 броя ловни патрони с калибър 5,6 мм, без да има за това надлежно разрешение, издадено по реда, който е предвиден в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Незаконното оръжие и боеприпаси бяха открити в домът на осъденият мъж от Рибново при извършена  полицейска проверка на служители от РУ Гоце Делчев на 19.02.2019година .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене