Административен съд Благоевград постанови: Синем Бекирова е законно избраният кмет на гърменското село Дъбница

На свое заседание  Административен съд Благоевград потвърди решението на  Общинската  избирателна комисия в Гърмен с която за редовно избран кмет на  село Дъбница бе  обявена Синем Бекирова .

Така  досегашният кмет на селото Синем Бекирова поема своят трети мандат  като кмет на Дъбница .

Изборните резултати бяха оспорени от кандидата за кмет на същото село от ДПС Мустафа Мейзин , който пред съда не можа да докаже  доводите си за  гласували на балотажа  гласоподаватели със спорно право за гласуване  за местен управник  на селото .По настояване на кандидата Мустафа Мейзин съдът  извърши проверка на списъците на гласоподавателите в двете  изборни секции в Дъбница където не бяха открити нередовно вписани гласоподаватели или такива съд заявления за гласуване по настоящ адрес .

Съдът на последното си заседание не установи  допуснати съществени нарушения на изборния кодекс които да доведат до касиране на избора и произвеждане на нов такъв в Дъбница.

Съдийския състав потвърди решението на ОИК –Гърмен като обяви за действителен избора за кмет на село Дъбница на Синем  Бекирова .

Решението на Административен съд Благоевград може да бъде обжалвано  в 7 дневен срок пред Върховния  административен съд.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене