Сърница е отцепена, реката преля

Водата в  реката, която минава през град Сърница, област Пазарджик, е преляла и в тази връзка местното общинско ръководство е взело следните мерки. Предвид опасността от заливането на моста е временно затворен пътят до отсрещната страна на яз. Доспат в Сърница (местностите Голяма и Малка Крушица и Орлино), като движението е ограничено още при моста на реката на излизане от Сърница.

От общината призовават гражданите да не предприемат пътувания към горепосочените местности. Тези, които вече са там, също да не предприемат преминаване през моста с цел връщане към гр.Сърница.

Ограничението е наложено до понижаване на нивото на водата и при първа възможност, след преценка на безопасността на съоръжението на моста, движението ще бъде незабавно възстановено.

Не трябва  да се преминава и през полския път при местността Караасан с цел връщане към Сърница поради лошото състояние на пътя и опасността за затъване на превозните средства. Забранява се и преминаването през други мостове над реки и дерета, както и в близост до тях на цялата територия на Община Сърница.

Нивото им е изключително завишено и създава сериозни предпоставки за възникване на инциденти.

При възникване на ситуации от извънреден характер, в това число и опасност от наводнения, гражданите следва да сигнализират на националния телефон за спешни случаи 112 или в Община Сърница на следния телефон 0885202439, където ще се свържат с оперативните дежурни.

Всички реки в област Пазарджик имат повишени нива, Стара река в района между селата Исперихово и Козарско е излязла извън коритото и е заляла земеделски площи. Няма опасност за хората или жилищни сгради. Към настоящия момент има снеговалеж в районите на велинградско и баташко, но снежната покривка не е голяма, а там където е необходимо се почиства и се третира с пясък своевременно. През изминалата нощ най-големи количества дъжд са паднали в района на велинградското село Цветино – 52 л/км.м и пазарджишкото село Паталеница – 45 л/кв.м.

Екипите на „Охранителна“ и „Пътна полиция“ осъществяват патрулиране в районите на основните пътища, за недопускане на инциденти и за следене на тяхното състояние.

РДПБЗН и ОДМВР-Пазарджик поддържат постоянна връзка в областната и общинските администрации, Областно пътно управление, с представителите на държавните структури, отговарящи за контрола над язовирите и речните корита.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене