Двудневно обучение на местни лидери по мерки от ОПРЧР на СВОМР

МИГ „Струма – Симитли, Кресна и Струмяни” организира двудневно обучение на местни лидери по мерки от ОПРЧР на СВОМР на 2 и 3 декември 2019 г. на тема: Подготовка на бизнес планове и проекти по подмерки 4.1, 4.2, 6.4.1, 7.6 и 8.6 на СВОМР.

Целта на обучението бе придобиване на знания относно подготовката и изпълнението на проекти, финансирани по мерки от ПРСР 2014 -2020 на СВОМР на МИГ „Струма”.

На обучението участниците получиха подробни насоки и разяснения относно спецификата на всяка една от заложените в Стратегията мерки по ПРСР. Също така им бяха разяснени характеристиките и различните модели при кандидатстване към СВОМР.

Тъй като това са мерки от Стратегията, към които има значителен интерес, е в полза на качеството на подаваните проектни предложения разясняване на тяхната същност и особености. Участниците бяха запознати с условията за подготовка на проекти – попълване на заявление за подпомагане и бизнес план, обоснованост на разходите, избор на изпълнители, изготвяне на таблица за допустимите инвестиции, попълване на декларации, изисквания към документите за кандидатстване и необходимите придружаващи общи и специфични документи, често допускани грешки и др.

Обучението се проведе в салона на НЧ „Св. Климент Охридски 1922”, гр. Симитли.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене