Мъж сви оборота на продавачка на зеле от Югозапада, но..

Районна прокуратура – Кюстендил постигна ефективна присъда по водено бързо производство срещу 29-годишен кюстендилец за извършена от него кражба.

На 01.11.2019г. жена продавала зеле пред павилион – склад, намиращ се в Кюстендил, на кръстовището образувано от ул. „Петър Берон“ и ул. „Индустриална“. Оборотните пари от продажбите жената държала в портфейл, който оставяла във вътрешността на обекта.

На посочената дата подсъдимият минавал наблизо в момент, в който тя обслужвала клиент, а вратата на павилиона била отворена. Крадецът изчакал и когато жената била с гръб към входа на павилиона, влязъл във вътрешността на същия без тя да го види. Там подсъдимият видял портфейла и след като се уверил, че в него има пари го прибрал в джоба на дрехата си и напуснал, без продавачката да го забележи.

Пред обекта и във вътрешността му било изградено видеонаблюдение, чрез което влизането и излизането му. от павилиона и отнемането на портфейла били заснети на видеозапис.

В съдебно заседание, подсъдимият се е признал за виновен и е направил изявление за разглеждане на делото при условията на съкратеното съдебно следствие. Съдът му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години при „строг“ режим.

Присъдата подлежи на жалба и протест пред КОС.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене