ПОРЕДНАТА НАГРАДА ЗА ПГ ПО МСС „ПЕЙО КР. ЯВОРОВ“, ГР. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ПГ по МСС „Пейо Кр. Яворов“, гр. Гоце Делчев, беше наградена като едно от най-активните училища в провеждането на инициативата „Европейски ден на спорта в училище“, 2019.

На тържествена церемония заместник-министърът на младежта и спорта, Стоян Андонов, връчи наградата на директора на гимназията г-н Ангел Живков. Гимназията получи волейболни, футболни и баскетболни топки, както и ваучер за закупуване на училищни консумативи.

На церемонията по награждаването присъстваха, изявени в спорта, ученици от гимназията – Ангел Джунов – капитан и голмайстор на юношеския ФК „Пирин“, гр. Гоце Делчев, Тома Партенов – капитан на юношеския отбор по хандбал „Пирин-64“, гр. Гоце Делчев, Мария Параскова – капитан на училищния отбор по баскетбол, Надежда Димитрова – капитан на училищния клуб по волейбол.

Училището получи тази награда заради проведения целодневен празник, който успя да се превърне в регионален. По време на мероприятието присъстваха представители от три общини, редица спортни отбори, ръководители на спортни клубове, родители, общественици, деца от ДГ. Присъстващите на празника успяха да наблюдават множество игри, свързани с разделното събиране на отпадъци и опазване на околната среда. Гимназията представи щандове с хранителни продукти, произведени от биофермата на гимназията. На присъстващите беше разяснен, освен начина им на приготвяне и влиянието им върху човешкия организъм.

Възпитаниците на гимназията имат изявен интерес към спорта и печелят множество награди. Училището се стреми непрестанно да насърчава интересите на учениците си, които са бъдещите спортни надежди на България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене