Прощъпалникът на сина на Антония Петрова и Ивайло Батинков се превърна в истинска сензация в зимния курорт Банско

„Мис България“ и съпругът й спретнаха на 9-месечния Благовест тържество по старинен обичай.

За събитието цялото семейство се премени в народни носии, а софрата с питката и традиционните за обреда предмети се състоя на открито и на кръстопът.

„Нашият юнак Благовест Ивайло Батинков проходи в началото на 9-ия месец и както повеляват традициите му направихме Прощъпулник по стар бански обичай! Спазени бяха всички традиции, типични за Банско и региона! Прощъпулникът се прави на открито и на кръстопът, със сладка пита и мед!“, разказа гордата майка.

Пред очите на роднини и случайно попаднали на семейното тържество банскалии и туристи, синът на Антония си  избра 3 предмета.

„Портфейл – наречен за бизнесмен, химикал – за директор и ортопедичен инструмент – за лекар! Благовест избра да следва стъпките на баща си Ивайло Батинков, от което мама и тате сме много щастливи! Бъди ни благословен, сине! Тичай по пътя на живота, никога не се спъвай и не спирай! Бъди пръв – и водач, и лидер, нека хората те следват! Винаги избирай правилния път и бъди успешен! Ние ще бъдем винаги до теб! Обичаме те повече от всичко!“, добави Антония Петрова./ПИК/

НАСРЕД МЕГДАНА В БАНСКО: Нагиздиха сина на Антония Петрова с носия - ето какво бъдеще си избра най-известното ВИП-бебе на прощъпалника си... (СНИМКИ) снимка 1НАСРЕД МЕГДАНА В БАНСКО: Нагиздиха сина на Антония Петрова с носия - ето какво бъдеще си избра най-известното ВИП-бебе на прощъпалника си... (СНИМКИ) снимка 2

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене