Линейка с пациент от Перник катастрофира

Линейка с пациент от Перник се размаза в София и стана страшно

Пиян шофьор предизвикал инцидента малко преди Александровска болница

Тежка катастрофа с линейка от Перник е станала тази нощ, пише ZaPernik.com. Малко преди 2 часа сутринта пиян шофьор засича пернишката линейка, която превозва пациент към софийска болница. Сигналът за катастрофата е подаден на тел. 112.

Инцидентът се е случил малко преди Александровска болница. Шофьорът на линейката, въпреки опитите си да предотврати катастрофата и да омекоти удара, се е ударил в дърво. Линейката е смазана, а всички, които са се возили в нея са пострадали.

Сестрата е с гръдна и коремна травма, а лекарката е с комоцио и хематом на главата. Двете са закарани по спешност в „Пирогов“. Пациентът, който е превозван и шофьора на линейката пък са настанени във ВМА. По-късно шофьорът е изписан и се е прибрал с контузия на краката.

Междувременно директорът на Спешното в Перник д-р Валери Симеонов не си вдигнал телефона, а заместничката му Шишкова разбрала за инцидента, но отказала да дойде от Трън.

От централата на тел.112 са изумени. Наложило се лекарка от Спешното да пристигне извънредно на работа, за да замести пострадалата си колежка.

Все още няма официална информация от полицията по случая.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене