Седмокласникът Костадин Грозданов от Трето ОУ „Братя Миладинови“ с награда за свой разказ

Вчера, в Благоевград се проведе официалната церемония по награждаване на победителите в Националния конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“, организиран от Дирекция „Национален парк Рила“ и партньорите им: Община Благоевград, Регионалното управление по образованието – Благоевград, Център за личностно и творческо развитие на децата – Благоевград.

Ученикът Костадин Грозданов от VII „Б“ клас на Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев получи награда и диплом за разказа си „Нощ в Рила“. Наградата на талантривия ученик от Гоце Делчев връчи Ивайло Златанов – началник на РУО – Благоевград, който награди победителите в категория „Разказ V – VII клас“.

Костадин Гроздавов бе и единственият награден ученик, който е участвал в конкурса от училищата на територията на община Гоце Делчев.

Председател на комисията по оценка на творбите бе Любима Димитрова, която изказа своето впечатление от прекрасните текстове, които са написали учениците.

На церемонията присъстваха още, Красимир Андонов – директор на Дирекция „Национален парк Рила“, който награди победителите в категория „Мултимедийна презентация“; представители на Дирекция „Национален парк Пирин“; представители на РУО – Благоевград; представители на Община Благоевград и на Центъра за личностно и творческо развитие на децата – Благоевград; директори на училища и детски градини.

Мариана Халачева – директор на Трето ОУ „Братя Миладинови“, както и ръководителите на участниците от училището, също присъстваха на церемонията и станаха горди свидетели на награждаването на учениците от тяхното училище.

Силно впечатление направи, че в официалната изложба от избрани творби на участниците бяха включени и рисунките на Йоанна Ценкина – V „А”клас и Константин Камбов – IV „Б „клас – и двамата също възпитаници на Трето ОУ в Гоце Делчев.

В конкурса тази година участваха ученици от цялата страна. 1027 творби се включиха в конкурсната надпревара.

Журито определи най-добрите от постъпилите общо 613 рисунки, 120 разказа и есета, 149 фотографии, 107 мултимедийни презентации и 38 творби на приложен екодизайн.

Поздравяваме Костадин Грозданов за постигнатата награда, както и останалите участници в конкурса от Трето ОУ: Георгия Щуркова, Красимира Чакърова, Стефан Франгов, Станимира Василева, Йоанна Ценкина, Ивана Дакова, Константин Камбов и Цветелина Костадинова.

Поздравления и за ръководителите на учениците – Красимира Стоева, Славка Жостова и  Александър Халачев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене