Вицепремиерът Марияна Николова: Ще сезираме контролните органи за съвместни проверки на къщи за гости по повод студентския празник

Още днес ще сезираме РЗИ, Комисията за защита на потребители и МВР за извършване на масови извънредни проверки в къщи за гости и в хотели по повод отбелязването на студентския празник 8 декември. От 27 ноември, само отпреди два дни, страната ни е с въведени рестриктивни мерки, част от които предвиждат събирането на ограничен брой хора на едно място, и никой по никакъв повод не може да си позволява да нарушава тези правила. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по повод излъчен телевизионен репортаж, от който стават ясни намеренията на някои управители на места за настаняване да не спазват разпоредбите на министъра на здравеопазването.

Изразявам своето възмущение и недоумение от поведението на някои икономически субекти, решили да погазят законите в страната, посочи вицепремиерът. Тя увери, че ако при извършването на тези проверки бъдат установени нарушения, то съответният обект ще бъде затворен до края на сезона и ще понесе цялата строгост на закона за погазване на правилата.

Министър Николова бе категорична, че ще се действа безкомпромисно спрямо нарушителите, защото безскрупулното поведение на само един е достатъчно да доведе до трайни поражения върху имиджа на всички хотели и курорти.

Тя благодари на всички, които въпреки неудобството от рестрикциите не се поддават на изкушенията да заобикалят законите. Тази зима ще разчитаме на българските туристи и на тези от балканските страни, затова е важно всички туристи да са сигурни, че когато отиват на почивка, то това място отговаря на всички сериозни и високи изисквания за безопасност и хигиена, посочи още министърът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене