Прокуратурата и КПКОНПИ подхваща Иво Николов за далавери с милиони лева в община Благоевград

Сигнали в Прокуратурата, Икономическа полиция и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) са постъпили срещу модела на управление на община Благоевград – Тасков-Камбитов с главно действащо лице Иво Николов.

За никой не е тайна, че моделът Тасков-Камбитов се управляваше успешно към пропастта от „Министърът на прахосничеството Хр. Шопова“.

Медиен комфорт, Фестивали за милиони и романтични командировки за около 400 000 лева на година е само част от разхищенията на Христина Шопова и Атанас Камбитов, Зорница Кралева и Иво Николов, Антония Методиева и Радослав Тасков, както и секретарят на община Благоевград София Янчева.

Анекси за милиони лева са подписвани от Иво Николов без решение на общински съвет. Фактури за стотици хиляди лева превеждани за заря, сцени, хотели, фирми за доставка на хляб и стари рециклирани климатици с попълнени гаранции за нови.

Голямата далавера е разпродажба на техника от придобитото от община Благоевград „Опитно поле“, където се продадоха стругове, бормашини, помпи и трактор с бележка „скрап за желязо“.

„Вие ме познавате, аз съм подписвал фактури, но пари не съм взимал, е оправданието на бившият вече зам.-кмет Иво Николов, който скоро време ще разбере, че за своеволията ще отговаря пред съда.

Завчера стана ясно, че директорът на дирекция „Местни данъци и такси“ в община Благоевград Росица Христова изненадващо напусна поста. Мотивите й били лични, а заповедта за раздяла по взаимно съгласие вече е подписана от кмета инж. Румен Томов. На мястото й е назначен вр.и.д. кметът Иво Николов, който оглавяваше дирекцията, преди да седне в креслото на зам. кмет в екипа „Камбитов“. На нова длъжност вече е и главният финансист на кметството Румяна Зъкова, тя е преместена в отдел „Европроекти и програми“ до приемане на новата структура на Общинска администрация от ОбС. Мястото й е заето от Костадин Шумантов, ръководил финансовата политика в общината в екипа на кмета К. Паскалев.

Последното ново назначение, засега е на Пролет Трифонова, която бе PR на щаба на Румен Томов по време на кандидаткметската му кампания, тя ще продължи да изпълнява функциите, но вече като общински служител.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене