Учителите от Първо ОУ в Гоце Делчев взеха участие в международно обучение в прекрасния турски град Ескишехир

Учителите  от Първо ОУ в Гоце Делчев Надка Динева, Василка Маджирова и Мария Калинова взеха участие в международно обучение в прекрасния турски град Ескишехир което се проведе под мотото „Как да насърчим четенето по нови и интересни начини, достойни за международна приемственост?…Това бе и   първата работна среща по проект Еразъм+ в Турция. Проектът READING /ЧЕТЕНЕ/ (R-реалистично, Е-ентусиазирано, A-Атрактивно, D-различно, I-независимо, N- съвременно, G-поколение) е поредната финансирана дейност от Европейската комисия в областта на стратегическите партньорства между училища от Румъния, Литва, Испания, Турция и България.

Основната цел на проекта е чрез различни дейности, учениците да развият уменията за четене с разбиране, да обогатят речника си и да развият способността си за критичен анализ.

Така, първата мобилност за съвместно обучение на персонала се проведе в красивия град Ескишехир, Турция а темата бе  „Как да насърчим четенето?“ Учителите Надка Динева, Василка Маджирова и Мария Калинова от Първо ОУ См.Св. „Кирил и Методий“ в Гоце Делчев, съвместно с участниците от партньорските страни, участваха в различни проекти дейности, чиито цели бяха насърчаване на международното партньорство между училищата, практическо представяне на турската образователна система, включване в семинари, базирани на методи, дейности и оценка на умението четене с разбиране.

От 11 до 14 ноември учителите бяха част от учебния процес, наблюдаваха демонстративни уроци за четене и представиха нагледно иновативни дейности на турските ученици.

По време на проведените работни срещи се анализираха използваните методи за четене с разбиране и тяхното интегриране в образователните системи на партньорските страни.

Турските партньори презентираха историческите и културни забележителности на родния си град Ескишехир, известен със значимите си обекти, привличащи вниманието на посетителите.

Работните дни приключиха с връчване на сертификати и незабравими спомени за ползотворни проектни дейности.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене