Административен съд-Благоевград разпореди експертиза на бюлетини от кметските избори в Копривлен

Административен съд – Благоевград даде ход на делото, образувано по жалба на Ангел Зайков, кандидат за кмет на село Копривлен, община Хаджидимово, срещу решението на ОИК- Хаджидимово, с което е обявен за избран на първи тур за кмет на кметство село Копривлен Лъчезар Банев.

Жалбоподателят оспорва действителността на отчетените от секционните комисии бюлетини. След като изслуша страните по делото, съдът откри производство по оспорване истинността на протоколите на СИК № 11 и СИК № 12 в село Копривлен, както и на протокола на ОИК-Хаджидимово по решението за избор на кмет на кметство Копривлен. Съдът допусна оглед, проверка и преброяване на недействителните бюлетини, подадените в секция 011, в която СИК протоколът е подписан с особено мнение от всичките членове на комисията. В съдебна зала беше отворен чувалът с изборни книжа от СИК № 11 и бяха прегледани 150 бюлетини, отчетени от комисията като „неличащи“. Съдът разпореди изготвяне на съдебно-техническа експертиза на тези бюлетини.

Следващото заседание по делото е насрочено за 18.11.2019 г. от 14.00 часа, съобщиха от Административния съд в Благоевград.

Още в нощта на изборите , Топ Преса  първа съобщи за съмненията , че избирателите в най- голямата секция в селото намираща се в местното училище са гласували с подменен химикал с друг такъв със симпатично мастило от което в рамките на около два часа са изчезвали отметките  по бюлетините .

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене