В Седмицата бащата ученици от Първо ОУ в Гоце Делчев получиха незабравим подарък и урок от инициативните родители Димитър Ташев, Димитър Христов и Стоян Вълков

Четвъртокласници  от Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“в  град Гоце Делчев по случай Седмицата на бащата палучиха подарък  , вълнуващо  посещение в Института по История на българската емиграция в Северна Америка – „Илия Тодоров Гаджев“, където се съхраняват книги, снимки и архивни материали, дарени от българи в чужбина.

Малчуганите четвъртокласници  с голям интерес разгледаха галерията със снимки на успели българи, прославили името на България.

Четоха с голямо удоволствие книги от български автори, които се съхраняват в библиотеката. Разгледаха Буквар и Читанка, печатани през 1931 год.

Инициативата бе осъществена с подкрепата на бащите Димитър Ташев, Димитър Христов и Стоян Вълков, за което и учители  и родители и ученици им благодариха горещо .

От друга страна  децата бяха много щастливи, че  заедно с бащите  си преживяха вълнуващите мигове  в  галерията и си обещаха също заедно да реализират  и други съвместни мероприятия.

Всички благодариха  на Тодор Гаджев, че посрещна учениците  много  приятелски и за тях  отвори вратите на Института .

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене