Седмицата започва със слънце

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология.

 

Облачността от запад ще се разкъсва, но все още на отделни места в източните и южните райони ще превали дъжд. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 6° и 11°, на места в източните райони до 12°-16°. Утре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над Югоизточна България, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността над южното крайбрежие, където на места ще превали дъжд. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 19°-20°. Температурата на морската вода е 18°-19°, на север от н. Калиакра: 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра – около 4°.
Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде по-високо от средното за ноември.

 

Във вторник облачността ще бъде разкъсана, в низините на Източна България – значителна ниска, а от запад ще се появи висока и средна. Вятърът ще е от югоизток, след обяд ще се усили. Преобладаващите температури ще са: максимални – между 17° и 22°, по-ниски в крайните северозападни райони, минимални – между 4° и 9°, на югоизток до 12°.

 

В сряда и четвъртък над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време. На места ще има и превалявания от дъжд: през първия ден в Западна и Южна България, по-съществени в Рило-Родопската област, а в четвъртък – главно в Централна и Източна България. По-късно в четвъртък облачността от запад ще се разкъса. Вятърът ще остане от югоизток, ще бъде предимно умерен. Ще се повишат минималните температури, дневните в Източна България ще са все още до 22°-24°, в четвъртък и там ще се понижат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене