Австрийска компания готова да вложи 20 млн. лв. в Кюстендил

Австрийска инвестиционна компания от клас А, която работи и в България, е готова да вложи 20 млн. лв. в изграждането на плодово преработвателно предприятие в Кюстендил. Инвеститорите бяха доведени от независимия кандидат-кмет Здравко Милев, подкрепен от БСП, който дълги години е живял в Австрия и е достигнал едни от най-високите нива в управлението на банки.

“Недопустимо е селскостопанските производители от общината да няма къде да реализират продукцията си или пък да я продават на безценица на прекупвачи. Съдействам за изграждане на преработвателно предприятие. Чуждите инвеститори обаче искат законност и прозрачност в работата на местната власт, за да реализират намеренията си”, каза Милев. Той е подготвил и проект за индустриален парк “Кюстендил” и смята, че в родния му град успешно може да се развива хранително-вкусова, шивашка, текстилна и фармацевтична промишленост, както и да се използват природните дадености за туризъм и балнеология.

“Използвам всяка минута, за да направя нещо добро за родния си град, който има голям потенциал, но досега не е използван. Работя бързо и оперативно. Не обещавам, а вече правя неща, защото ми е болно, че Кюстендил не е това, което може да бъде. Не се страхувам от прокурорски проверки. Кюстендилци имат нужда от кмет, който не се страхува от европрокурор Кьовеши, защото ще работя честно и прозрачно, както и досега съм го правил“, допълни Милев, който води нетрадиционна кампания.

Преди дни заедно с екипа си той отиде на среща в Общинската избирателна комисия, което изненада членовете ѝ. “Искаме законност, прозрачност и честни избори и затова отидохме в ОИК – Кюстендил – да видим как работят, за да гарантират честност. Искам изборите да са без контролиран и купен вот, кюстендилци да гласуват без страх, да няма фалшифициране на протоколи”, обясни Милев нестандартния си ход, макар да призна, че от ОИК май не го разбрали.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене